Pila

 
 
C.I.B DKCH Meet MyOwn Ruthless Raven
 
261261-10151535880849169-37806036-n.jpg pilalek.jpg

 

 /64725-10151530582324169-1918927286-n.jpg  
 
Blue merle bi, NBT 
 
Born: 20080105
HD AA (Excellent) ED 00 (Normal)
Eyes clear -08, -09, -10, -11
MDR1 +/+ (normal/normal)
DNAtested CEA free/free
DNAtested PRA (prcd) free/free
DNAtested HFS4 free/carrier
 
Scissorbit with full dentition
MH - genomfört med 1:a på skott
Passed exteriordescription (Korning)
Multi CAC, CACIB, BOB-winner, BIG and BIS placements

 
Pila är den andra av gårdens två aktiva arbetshundar, hon köptes som valp från Annika Nilsson (kennel Meet MyOwn) vars hundar vi beundrat inte minst för stark och arbetsvillig mentalitet. Pila är en hårdför och orädd vallhund med en osinande arbetsvilja. Hon är modig och orädd och stabil med djuren, liksom sin "kollega" Ralf lite väl orädd men samtidigt med pondus och viss djurskärpa vilket gör att vi ändå tycker att hon inte utsätter sig för allt för mycket svårigheter då djuren har en postiv respekt för henne.
Pila är en tuff hund, modig, framåt och nyfiken. Hon är glad och positiv men samtidigt den hund på gården somnog besitten en viss portion försvar, något som mycket sällan märks men somvi tacksamt fått se vid det tillfälle då det behövdes. Hon är mentalt stark och tydlig och står alltid för det hon säger. Dessutom ärhon en snäll, mysig och tålmodog familjehund som utan problem behandlas och hanteras av alla. Hennes MHdiagram (nedan) visar hennes stora mod och nyfikenhet likväl som sociala sida. 

 
Exteriört är hon av god typ, hon har flera cert och blivit BIR-vinster, dessutom BISplacerad. Hon är mor till två kullar valpar med två hanar från helt olika linjer, de är relativt heterogena exteriört men har genomgående ärvt mycket av sin mors mentalitet. Första kullen (Västernkullen) har en jämnare exteriör av god kvalite, de är lite spretigare på vissa egenskaper mentalt. Kull nummer två (De tre musketörerna-kullen) har en ojämnare exteriör men visar synnerligen goda arbetsegenskaper.
Läs mer om Pilas två kullar under fliken Tidigare kullar.
mhpilalite.png
 
Sire: Malpaso's Timber Of Los Suenos DNA-VP Sire: HOF WTCH US CH Malpaso's Chaps'n Spurs DNA-VP Sire: HOF VCH WTCH US CH Gabrielinos Charlie Chaplin PATDc GS-O JS-O RS-O DNA-VP
Dam: Hey You! of Imagineer CD STDds OTDc DNA-VP
Dam: HOF US CH Los Suenos Walk of Fame STDs DNA-VP Sire: US CH ASCA CH HOF Zuzax's Coupzax DNA-CP
Dam: HOF CH Private Stoc´s Maclovia DNA-CP
Dam: NORD UV-02 SE UCH Meet Myown Seadra SphII Sire: Tres Colores Coronel Sire: EE CH KORAD NORD V-97 SE V-00 SE V-97 SE&FI UCH Propwash Web Sweeper
Dam: FI UCH FI V-97 Propwash Manape' Crack O' Dawn
Dam: KORAD SE UCH Skogstrollet's 2 Tempo Taifun SphIII Sire: NORD UCH WTCH Diamond Aire Fast Track CGC CD RTDc DNA-CP
Dam: NO UCH SE UCH Mr Binks Louisiana Blu
 .